Saturday, January 5, 2013

Nikolic: S`dua që vendimi për vizitën time të merret në Prishtinë

Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolic, ka deklaruar se nuk do të shkoj për Krishtlindjet Ortodokse në Kosovë, pasi nuk dëshiron që Prishtina të vendos se a do të shkoj apo jo ai në Kosovë. “Nuk shkoj për Krishtlindje në Graçanicë”, tha Nikolic, dhe shtoi se “nuk dua që Prishtina të vendos se a mund të shkoj në Kosovën tonë”. Mëtutje, ai i ka thënë gazetës Kurir se është e qartë se misioni EULEX në Kosovë “pret që për këtë të vendosin autoritetet në Prishtinë”. Sipas zotit Nikolliq, misioni EULEX edhe njëherë ka treguar se nuk është netural ndaj statusit, ashtu siç paraqitet, por punon ashtu siç i thotë Prishtina. “Nuk më patën lejuar të shkoj në Kosovë, kur isha përfaqësues i opozitës, dhe nuk më lejojnë as tash kur jam president i Serbisë”, tha Nikolliq. Misioni i Bashkimit Evropian në Kosovë, EULEX, mbrëmë tha se nuk është pjesë e procesit të vendosjes se kujt i lejohet dhe kujt nuk i lejohet të hyjë në Kosovë.