Monday, January 20, 2014

Task Force per energjine, Gjiknuri: S`ka amnisti per faturat e pa paguara

Krijohet Task-Forca e energjisë për qarkun e Tiranës. Në takimin e zhvilluar ditën e sotme morën pjesë prefekti i Tiranës, Sadi Vorpsi dhe ministri i Energjetikës, Damian Gjiknuri.

Ministri Gjiknuri e cilësoi krim vjedhjen e energjisë, duke nënvizuar se asnjë faturë e papaguar nuk do të amnistohet.

“Duhet të sensibilizojmë qytetarët, mospagesa është problem për tregun. Nuk mund të vazhdohet kështu. Nuk do të ketë amnisti për faturat e papaguara. Ndihma e vendorëve me rendësi për këto masa”,- deklaroi ministri Gjiknuri.

Sakaq, prefekti i Tiranës theksoi se marrja e masave është e domosdoshme për të mos lejuar përkeqësimin e gjendjes. Prefekti Voprsi tha se çdo punonjës i administratës duhet të paraqesë vërtetim që ka shlyer detyrimet për energjinë elektrike, në të kundërt do të penalizohet.